Våra tjänster

Vi erbjuder alla typer av tandvårdsbehandlingar: lagningar, akuttandvård, tandhygienbehandling, kronor och broar, implantat, fasader med mera.

TANDREGLERING

Sneda eller täta tänder och kraftiga över- eller underbett kan orsaka svårigheter när du biter ihop tänderna eller tuggar. Sådant kan rättas till med tandreglering, eller ortodonti som det också kallas. Tandställning är vanligast hos barn och ungdomar men vuxna kan också behöva reglera sina tänder. Med hjälp av tandställning kan vår tandläkare förbättra tändernas läge och det sätt de möts när du biter ihop. Behandlingen brukar ta ett till två år.

Alla kan få hjälp med tandreglering
Om ditt barn inte skulle erbjudas tandreglering på landstingets bekostnad eller om du som vuxen vill ha tandreglering är du välkommen att kontakta oss. Vi kan hjälpa till med tandreglering på er egen bekostnad.

TANDBLEKNING

Bevisen finns i resultaten – inget kan ge dig ett vitare leende än Opalescence.

Det har visat sig vara effektivt på olika typer av missfärgningar, som t.ex. läkemedels- och fluormissfärgningar, men även missfärgningar orsakade av rotfyllningar. Behandling med Opalescence ger även gott resultat på missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och andra färgrika födoämnen..

IMPLANTAT

Tandimplantat är oftast metallskruvar av titan som opereras fast i käkbenet. De fungerar som konstgjorda tandrötter som tandläkaren kan fästa tandkronor på. Ett tandimplantat är i de flesta fall den estetiskt mest tilltalande lösningen för att ersätta en eller flera skadade tänder. En helkeramisk tandkrona eller tandbro som fästs vid ett tandimplantat är en komplett och vacker lösning.

Såhär fungerar ett tandimplantat Efter operationen växer käkbenet ihop med tandimplantatet. Det är därför som implantatet blir ett så stabilt stöd för konstgjorda tänder. Till skillnad från proteser fungerar tandimplantat och broar som riktiga tänder vilket ger dig en stor frihet när du ska äta eller prata.

TANDHYGIEN

På Jönköpings Tandvård arbetar vår erfarna tandhygienist för att du ska kunna ha friska tänder i hela livet. Detta genom att förebygga och behandla orala sjukdomar, såsom tandlossning och tandköttsinflammation.
Vår tandhygienist hjälper dig även med rådgivning kring olika typer av livsstilsförändringar gällande kost och tobak. Allt för att du ska kunna bibehålla en god munhälsa och ett friskt leende.