Implantat är livskvalitet

Med implantat får du fast sittande tänder som känns som dina egna. Många människor som förlorat sina tänder berättar att de även förlorat en del av sin personlighet. Dels eftersom det förändrar utseendet men också för att de får svårt att äta den mat de tycker om.

Genom att ersätta en saknad tandrot med dentala implantat kan de återfå den styrka och stabilitet som krävs för att kunna äta och tugga alla livsmedel utan att behöva kämpa eller vara oroliga. Dessutom stimulerar och bevarar dentala implantat käkbenets struktur, förebygger förlust av benmassa och bidrar till att behålla ansiktsdragen. Dentala implantat, eller tandimplantat som de ofta kallas, är konstgjorda tandrötter som används för att stödja restaurering av en saknad tand eller flera tänder. Tandimplantat hjälper till att stoppa eller förhindra förlust av stadga i käkbenet.

Vi på Vaggeryds tandvård följer det senaste i branschen & Tandläkare Lutfi har 13 års erfarenhet inom implantatkirurgi. Vi arbetar med de senaste vetenskapliga beprövade metoderna inom implantatbehandlingar, från det enkla till det mest avancerade. Materialet vi använder är titanskruvar då titan är känt för att interagera med kroppens egna ben utan komplikationer.

Operationerna utförs på klinikerna i Jönköping och Vaggeryd.

Det är en hög lyckandefrekvens i implantatfall men faktorer som rökning och okontrollerad diabetes kan försämra prognosen. Att behålla god munhygien är en utav de viktigaste åtgärderna för att få en bra läkning.

Vi erbjuder därför regelbundna hygienkontroller hos våra erfarna tandhygienister under det första året.

SÅ GÅR DET TILL

För att avgöra om implantat är den rätta behandlingen för just dig bokas en tid för undersökning. En bedömning av dina tänder och ditt tandkött görs efter undersökningen. Detta med hjälp utav röntgen eller datortomografi.

Baserat på dina förutsättningar och din munhygien kommer din tandläkare att ta fram en individuell anpassad behandlingsplan. När du träffar din tandläkare kommer ni även att diskutera alternativ för bedövning och eventuellt behov av smärtlindring.

Oftast krävs endast ett besök för själva ingreppet men följt av en period (den läkningstid som krävs för att dentala implantat ska förankras i ditt käkben). Läkningstiden kan variera mellan tre och sex månader, därefter kan tandläkaren slutföra processen och placera en krona på implantatet.

Vår tandläkare har magisterträningsutbildning från UCLA i Los Angeles Kalifornien. Sedan 2008 har Dr. Lutfi Ujam utfört över 1000 fall av avancerade Implantatoperationer.

implantat_jonokping