Implantat

HUR FUNGERAR TANDIMPLANTAT?

Tandimplantat är till för att ersätta tänder som man antingen har tappat eller varit tvungen att dra ut. Att kunna ersätta dessa tänder med tandimplantat förbättrar inte bara ens tuggförmåga, utan kan även höja ens självkänsla. Oavsett anledningen ska det hjälpa ens munhälsa och är därför något som rekommenderas. Det är en lösning som är långvarig och som dessutom både känns och ser ut som riktiga tänder. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om tandimplantat.

Varför ska man välja tandimplantat?

Varför Tandimplantat

En hel del känslor kan vara förknippade med att förlora tänder. Både ens tuggförmåga och utseende kan försämras. Just därför är det många som väljer tandimplantat. Den stora skillnaden mellan tandimplantat och proteser som är löstagbara är att implantaten fästs i själva käkbenet.

Detta resulterar i att det blir lättare att tugga och man slipper även oroa sig för att de ska lossna. Dessutom så stimuleras käkbenet av implantatet på samma sätt som den skulle stimuleras av en riktig tand.

Detta innebär att man kan undvika diverse hälsoproblem som kan uppstå när ens tandrad saknar tänder.

Tandimplantat är med andra ord inte bara bra för din komfort utan också bra för din hälsa. Det krävs heller inte att man borrar eller slipar i närliggande, friska tänder för att kunna få implantaten på plats, vilket är ytterligare en fördel.

Du kan fortsätta läsa här eller på https://www.grin.se/tandimplantat/