Implantat

Vi har ett års magister träning utbildning från UCLA i Los Angeles Kalifornien.

Samhället glömmer vilket årtionde vi lever i. Tiden för löständer är förbi och det är glada nyheter!

Att ersätta förlorade mellan tänder genom att avverka en stor del av de friska obehandlade granntänderna betraktas näst intill kriminellt.  Idag finns det en beprövad metod och det är implantat. Det är titanskruvar vi jobbar med och titan är känd för att integrera i vårt eget ben utan några komplikationer. Det är därför många av vår äldre befolkning går med knä eller höfter av titan.

Vill du ha livs kvalité är det implantat. Bort med dina lösa tänder. Varför inte satsa på fast sittande tänder som känns som egna?

Vi på vaggeryds tandvård har det senaste i det område vi har utbildat  oss i en av de bästa implantat organisationer i värden och det är inte mindre än gide institute och har en  ett årig master utbildning från Los Angeles USA. Vi jobbar med det senaste vetenskapliga beprövade metoder för implantat behandlingar från enkla till de mest avancerade.

En implantat operation kan låta komplicerad men i själva verket är mycket enklare än att extrahera en visdoms tand,  den görs på hemma kliniken.

Det är en mycket hög lyckande frekvens i alla implantat fall men det finns två saker som försämrar prognosen är rökning och okontrollerad diabetes. En annan viktig åtgärd är (eller är den viktigaste) är att  bibehålla en god munhygien.

Vi gör regel bundna hygien kontroller första året hos vår erfarna tandhygienist